Over mij

Mijn droom is om uiteindelijk bij verschillende operahuizen te zingen.

Ik ben als klein meisje begonnen bij het koor van de Sint-Jan in ’s-Hertogenbosch bij de Schola Cantorum. Daar heb ik een goede basiseducatie gekregen en praktijkervaring opgedaan als koorzanger en later als soliste.

Momenteel studeer in aan de Master of Music in Rotterdam met hoofdvakdocent zang Charlotte Riedijk en in nauwe samenwerking met Marcel Reijans en Henk Neven. Ik wil me graag specialiseren in het opera en oratorium repertoire.

Afgelopen jaren studeerde ik aan de Bachelor Muziektheater Klassiek in Tilburg met zanglessen van Harry Ruijl en Kathelijn van Dongen en spellessen van o.a. Marc Kroone en Brigitte Odett.

Tijdens mijn schooltijd maakte ik met mijn klasgenoten lunchconcerten en vertolkte ik de operetterol Galathée uit Von Suppé’s ‘Die Schöne Galathée’. Ook zong ik als soliste in het kamerkoor o.l.v. Louis Buskens. Ik studeerde af met mijn eigen voorstelling PAPAVERO PIANGETE met regisseur Vincent van den Elshout, Choreograaf André de Jong en tegenspeler Sam Eggenhuizen.

Naast mijn bacheloropleiding volgde ik ook twee jaar de Meisner-acteeropleiding bij Paul Dekker. Hierdoor kan ik op een waarachtige en authentieke manier mijn verhaal overbrengen en me verbinden aan mijn publiek.

Ik vind het ook erg leuk om mee te werken aan diverse kunstprojecten, en als vaste soliste aangesloten te zijn bij verschillende kerken. Dit doe ik samen met mijn vader Leo Smeets, de dirigent van het koor. Ook organiseer ik vaak samen met Leo Smeets concerten, of zing ik als soliste in een van zijn koren.

Ik ben erg actief op sociale media, op die manier wil ik een jong publiek aantrekken zodat zij op een actuele en luchtige manier kennis maken met klassieke muziek en wat er allemaal bij komt kijken om als sopraan door het leven te gaan!

Liefs, Pien

Curriculum Vitae van Pien Smeets

Klik op de afbeelding om mijn CV te bekijken.

CV Pien Smeets.jpg